Skip to content

ALV-kannan muutos Hausvisessa – Miten valmistaudumme tulevaan?

Hallitus on tehnyt päätöksen nostaa yleistä arvonlisäverokantaa 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Tämän hetken määräaika muutokselle on 1.9.2024 ja tätä silmällä pitäen olemme tehneet Hausvisen osalta selvityksiä ALV-muutoksen vaikutuksista, sekä mahdollisista kehitystarpeista. 

Tässä artikkelissa avaamme, miten Hausvise on ottanut huomioon tulevan arvonlisäverokannan muutoksen, ja miten varmistamme, että siirtymä on mahdollisimman sujuva kaikille osapuolille.

Neljä tärkeintä huomiota ALV-kannan muutoksesta:

  • Olemme aloittaneet tekniset muutokset järjestelmän osa-alueisiin, jotka sitä vaativat. Muutos ei tule aiheuttamaan järjestelmässä ongelmia.
  • Järjestelmään tuodaan massatyökaluja helpottamaan muutosta.
  • Tulemme alkusyksystä antamaan ohjeistusta ja tukimateriaalia, joka auttaa asiakkaitamme muutoksen läpi mahdollisimman vaivattomasti.
  • Muutokset ALV-kantaan vievät valitettavasti resursseja muista kehityksistä, joten Paris-julkaisussa tulemme näkemään totuttua vähemmän uusia ominaisuuksia.

Valmistautuminen ALV-kannan muutokseen

Olemme Hausvisella sitoutuneet varmistamaan, että siirtyminen uuteen arvonlisäverokantaan tapahtuu ongelmitta. Tämä on tarkoittanut tarkkaavaista valmistautumista johon sisältyy muutosten vaikutusten selvittäminen ja tarvittavien teknisten kehitysten aloittaminen järjestelmässämme hyvissä ajoin, jotta ne saadaan valmiiksi ennen tiedossa olevaa muutospäivää.

Tuotekehityksen rooli muutoksessa

Olemme aloittaneet tekniset muutokset järjestelmän osa-alueisiin, jotka sitä vaativat. Tutkimme myös miten tuotekehitys voi tukea asiakkaan toimintaa järjestelmän teknisten selvityksen lisäksi. Yhtenä keskeisenä toimenpiteenä kehitämme ​​massatyökaluja joiden avulla muutos saadaan ajettua useampaan paikkaan samanaikaisesti. Nämä työkalut ovat suunniteltu helpottamaan muutosprosessia niin meille kuin asiakkaille vähentäen manuaalisen työn määrää.

Osa arvonlisäveromuutoksiin liittyvistä toimenpiteistä tullaan suorittamaan massa-ajoilla suoraan meidän tuotekehitysosastomme toimesta. Tämä tarkoittaa, että tietyt päivitykset ja muutokset tehdään valmiiksi minimoiden näin tarvittavien manuaalisten toimenpiteiden määrää asiakkaidemme työpöydällä.

Muutokset ALV-kantaan vievät valitettavasti resursseja muista kehityksistä järjestelmään, joten elokuun Paris-julkaisussa tulemme näkemään totuttua vähemmän uutta sisältöä ja ominaisuuksia. 

Yhteistyö ja asiakasohjeistus

Vaikka osa arvonlisäveromuutoksista hoidetaan automaattisesti meidän toimestamme on väistämätöntä, että jotkin muutokset vaativat työtä myös asiakkaidemme puolelta. Tiedostamme sen tuoman lisätyön ja mahdolliset haasteet, joten olemme valmistautuneet tukemaan asiakkaitamme koko prosessin ajan. 

Tulemme alkusyksystä antamaan ohjeistusta ja tukimateriaalia joka auttaa asiakkaitamme muutoksen läpi mahdollisimman vaivattomasti.

Koska tuleva muutos aiheuttaa työtä myös isännöintitoimistoille, suosittelemme asiakkaillemme aloittamaan valmistautumisen hyvissä ajoin. Tehokas suunnittelu ja ennakoiva toiminta mahdollistavat sujuvamman siirtymän uuteen verokantaan.

Hausvisella meidän prioriteettimme on tukea asiakkaitamme läpi tämän muutoksen tarjoten tarvittavat resurssit, työkalut ja ohjeistukset onnistuneeseen siirtymään. Keskitymme varmistamaan, että kaikki tulevat arvonlisäveromuutokset toteutetaan tehokkaasti, tarkasti ja asiakkaidemme etu edellä.

Miten pakolliset muutokset linkittyvät muuhun Hausvise tuotekehitykseen?

Visma Siriuksen Head of Partnerships Petri Harjula kertoo haastattelussa, miten tulevat lakimuutokset sekä asiakkaiden muuttuvat tarpeet pyritään ottamaan ennakoidusti huomioon Hausvisen kehityksessä.

Lue artikkeli