SAVONLINNA

Tervetulloo Savonlinnaa: Hyppää mukkaan Hausvisen seikkailuun Savon syämee!

Hausvisen seikkailu jatkuu kohti upeaa Savonlinnaa – kaupunkia, joka lumoaa matkailijat ja paikalliset omaperäisellä sekoituksellaan historiaa, kulttuuria ja luonnonkauneutta. Savonlinna, tämä järvien ympäröimä helmi, tarjoaa ikään kuin aikamatkan menneeseen samalla kun se heittää katseen vahvasti nykypäivään.

Savonlinnan elinvoima kumpuaa Olavinlinnan vaikutuksesta, kuin tarujen linna. Linnoituksen muurit säilövät historian kerroksia ja tarinoita vuosisatojen takaa. Kaupungin mutkattomat kadut ja perinteiset puutalot avaavat ikkunan menneiden aikojen elämään, kun taas nykyhetken rytmi heijastuu kulttuuritapahtumista ja eloisasta kaupunkikuvasta.

Savonlinna on paljon enemmän kuin pelkkä historia, se hehkuu nykyhetken energialla ja elämän riemulla. Kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka piristävät arkea vuoden ympäri. Keskustan torit ja kävelykadut ovat elävöittäviä kohtauspaikkoja, jotka kutsuvat nauttimaan paikallisista herkuista ja tunnelmasta.

Vuoden 2023 matka jatkuu Helginstä kohti lumoavaa Savonlinnaa.

Savonlinnan viehätys piilee sen monimuotoisuudessa. Kaupunki tarjoaa elämyksiä niin kulttuurin ystäville kuin luonnonkauneuden rakastajillekin. Voit uppoutua historiallisiin käytäviin ja tutustua Olavinlinnan kätköihin tai kierrellä kaupungin putiikkeja ja gallerioita. Luonnon ystävät voivat nauttia järvistä ja metsistä, joilla on tarjottavanaan retkeilyreittejä ja virkistysmahdollisuuksia jokaiseen makuun.

Kaupungin sydämessä sijaitsevat torit ja kävelykadut luovat kodikkaan ilmapiirin, joka houkuttelee viihtymään. Tunnelma on leppoisa ja ystävällinen, ja paikallisten avuliaisuus tekee vierailustasi entistä miellyttävämmän.

Hausvisen Savonlinna-julkaisun pääteemana toimii budjetointi. Julkaisussa Hausvisen budjetointiin tuodaankin useita päivityksiä, jotka tekevät palveluiden käytöstä entistä sujuvampaa. Parannuksia tehdään mm. kustannuspaikkakohtaisen budjetin siirtoon.

Päivitetty Asukkaan opas

Lataa päivitetty asukkaan opas tästä linkistä, tai asukassivujen ℹ️ -opaspainikkeesta.

Minne matkamme suuntaa seuraavaksi?

Tutustu vuoden 2023 matkaamme Hausvisen kotiseudulle:

Ota yhteyttä!